Harald Boxtart

Harald Boxtart begon op 13 jarige leeftijd met gitaar spelen. Aanvankelijk op een elektrische gitaar maar die werd al snel ingeruild voor een akoestische. Na een aantal jaren les te hebben gehad op de Apeldoornse muziekschool van Wim Merlijn ging hij naar de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.
Daar studeerde hij van 1986 tot 1993 bij Jacob Vlijm en Hans de Weerd. Tijdens de opleiding speelde hij o.a. mee in enkele opera’s, en nam hij deel aan ieder project waar de gitaar een rol in speelde. Daarnaast volgde hij vele cursussen en masterclasses in Nederland, Duitsland en België en gaf hij concerten in Nederland, Duitsland en op Curaçao. Momenteel is hij werkzaam aan de muziekscholen van Nieuwerkerk aan den IJssel en Breukelen.

Bij uitgeverij Iduna verscheen in 1999 zijn eerste uitgave met 4 bewerkingen voor dwarsfluit en gitaar van liederen van Schubert.
Tussen 2000 en 2006 zijn er vier lesboeken voor gitaar uitgegeven bij uitgeverij XYZ. Deze boeken zijn allemaal voorzien van een meespeel CD.
Voor muziekuitgeverij EMC vertaalt hij sinds 2005 lesboeken voor o.a. drums, keyboard, gitaar, mondharmonica, piano en saxofoon.
Verder werkte hij van 2006 tot 2008 mee aan de gitaar methode van de Nederlandse gitarist Harry Sacksioni.

Van 2000 tot 2005 zat hij in het bestuur van de EGTA, de European Guitar Teachers Association. Zie voor informatie over de EGTA: www.egta.nl

Harald's website: www.ukulelegitaargouda.nl

Voor mijn YouTube video's, klik hier