Gitaar (akoestisch / elektrisch)

 Active Image

Rob Gooris,
docent

Gitaar
De gitaar is een veelzijdig instrument. Je kunt haar gebruiken als begeleidingsinstrument bij liedjes maar je kunt haar ook gebruiken als solo instrument.
Samen met de leerling gaan we op ontdekkingsreis door de wereld van de gitaarmuziek. Dat kan oude muziek, maar ook hedendaagse gitaarmuziek zijn.
De leerlingen die beginnen met gitaarles zullen merken dat je dagelijks moet oefenen om resultaat te boeken. Het notenschrift wordt spelenderwijs aangeleerd. Ik probeer de leerlingen te stimuleren in samenspel en solostukjes. Voorop staat het speelplezier!

Elektrische gitaar
De elektrische gitaar onderscheidt zich van de akoestische gitaar door de vele geluidsmogelijkheden en speeltechniek. De elektrische gitaar is niet weg te denken in Pop, Rock, Metal, Blues, enz. Er zijn momenteel veel methodes op de markt die stimuleren tot spelen! Wel heb ik gemerkt dat er technisch gezien enorme sprongen worden gemaakt die didactisch m.i. niet gebruiksvriendelijk zijn. Vandaar dat ik tussenliggende hiaten opvul met eigen materiaal zodat het niveau zich geleidelijk aan ontwikkelt. De methodes zijn meestal voorzien van een begeleidings-cd (begeleiding door een band). Op deze manier wordt het spelen extra gestimuleerd - en de muzikale omgeving van de elektrische gitaar goed benaderd. Leerlingen die kiezen voor elektrisch gitaar moeten bereid zijn het notenschrift te leren lezen en dagelijks te oefenen.
De cursus is uitsluitend bedoeld voor beginners.

N.B.: 
De lessen op akoestische gitaar zijn voor beginners tot en met gevorderden; de lessen op elektrische gitaar zijn voornamelijk voor beginnende gitaristen.

Deze pagina geldt voor het cursusjaar 2018-2019.

Cursusdag en -tijd: op maandag 16.00 - 22.00 uur en op woensdag 15.45 - 18.15 uur
Lesvorm: individueel 25 minuten per les; met zijn tweeën (=duoles) 30 minuten per les
LET OP: Groepsles (zoals duoles) is alleen mogelijk bij voldoende geinteresseerde leerlingen (van gelijk niveau) 
Locatie: Dorpshuis Swanla
Tarief op jaarbasis: individueel: voor kinderen eenmaal € 674,- of driemaal € 229,-
                 voor volwassenen eenmaal € 828,- of driemaal € 286,-
duoles: voor kinderen eenmaal € 422,- of driemaal € 144,- 
Contactpersoon: Hans van der Maas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0180-315462