Joyce Bellefroid

Joyce Bellefroid-Vos werd geboren in het Brabantse Gemert. Daar begon zij op 7-jarige leeftijd met klarinet- en pianospelen. Later studeerde ze klarinet aan het Conservatorium bij Herman Braune en Bas de Jong. Daar behaalde ze haar diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus.

Tijdens en na haar studie speelde Joyce graag kamermuziek en begon ze met lesgeven bij diverse muziekverenigingen. Naast diverse kamermuziek ensembles speelde Joyce ook regelmatig bij Orchestre Particolare, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en een seizoen bij de musical Sound of Music.  

Na de opleiding “Muziek aan de Basis” koos Joyce ervoor om ook muzieklessen op basisscholen te gaan geven. Voor SKVR is zij momenteel werkzaam op diverse basisscholen in Rotterdam-Zuid.  

Voor MOZ-Art verzorgt Joyce naast klarinetlessen ook met veel plezier de AMV-lessen, Mini-AMV, Spelen met muziek en lessen op basisscholen binnen de cultuureducatie. Op dit moment volgt Joyce de Post-HBO opleiding tot “Muziek op schoot” docent en vanaf september geeft Joyce deze lessen voor MOZ-Art.

Lorance van Buren

Als klein meisje kon Lorance eerder zingen dan praten. Ze heeft al vele malen op het podium van diverse theaters gestaan. Lorance is op vroege leeftijd begonnen met zingen in kinderkoren, privé zangles en heeft een aantal jaren op het jeugdtheaterhuis gezeten. Op 15-jarige leeftijd ging Lorance naar de Havo voor Muziek en Dans met specialisatie muziektheater. Na het behalen van haar diploma is Lorance gaan studeren aan Codarts, richting muziektheater. Lorance heeft les gehad van o.a. Antoinette Kouwenberg, Leo van der Plas, Laura de Bekker en masterclasses van Pia Douwens en Willemijn Verkaik gehad. Momenteel is Lorance bezig met de opleiding Docent muziek, Codarts.

Naast zanglessen en musicallessen geven, treedt Lorance op met haar duo LA Jazz en heeft ze het afgelopen seizoen in Rapunzel de musical gespeeld, in grote en kleine theaters in Nederland met meer dan 160 voorstellingen.

Marcel Joling

Ik ben al van jongs af aan bezig met muziek. In eerste instantie ben ik begonnen met elektrisch orgel en trompet. Later ben ik mij meer op piano, keyboard, synthesizer, muziektechnologie en zang gaan richten.

Ook schitterde ik als jong kind in diverse playbackshows als André van Duin, met onder andere het liedje: ‘Als je huilt‘, waarbij ik steevast, met veel plezier, het publiek nat spoot.

Rond mijn 10e jaar jaar was ik al bezig met het schrijven van eigen composities. De toenmalige orgeldocente was daar niet zo blij mee omdat het instuderen van de liedjes uit het lesboek in het gedrang kwam. Nog steeds is de passie voor het creëren van nieuwe eigen composities onveranderd gebleven.

Na de havo was mijn keuze voor het conservatorium een logische stap. Tijdens mijn opleiding ben ik als muziekdocent begonnen op diverse kunstinstellingen, waar ik nu nog steeds met veel plezier werkzaam ben.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen, naast het boekje, aangeven waar hun muzikale voorkeur naar uit gaat en plezier in het spelen behouden.

Ruben van der Kleij

Ruben heeft van jongs af aan al de ambitie gehad om trompettist te worden. Hij begon met spelen bij een plaatselijke Marching band (Show and Marching band Drumfanfare Haaglanden). Nu, zo'n 12 jaar later, is hij instructeur bij zowel deze vereniging als bij METRO Scheveningen. Hij geeft rond de 25 enthousiaste leerlingen les op verschillende koperblaasinstrumenten zoals de trompet, trombone en bariton. Daarnaast heeft Ruben enkele gitaarleerlingen. Hij is een jonge docent, maar heeft al aardig wat ervaring in het geven van muziekonderwijs.

Op dit moment studeert hij aan het Conservatorium Inholland Haarlem voor Pop/session musician. Hij is vierdejaars student en zijn trompet docent is Jan van Duikeren. Eerder had Ruben al les van onder meer Rob Balfoort, Jarmo Hoogendijk, Ad van Zon, Beatrijs Koorevaar en Wim Both.

's Avonds en in het weekend speelt Ruben in een groot aantal  bands, ook als invaller ​of voor een korte periode. Ruben is erg divers. Zo wordt hij vaak gevraagd om mee te spelen in Bigbands, Klassieke Ensembles, met DJ's, Jazz combo's en voornamelijk popbands (zowel akoestisch als versterkt en eigen werk als covers). Hij heeft 2 eigen coverbands genaamd 'Ruby and the Blizzards' en 'Amuse'. Verder heeft Ruben op al verschillende grote podia gestaan, zoals het Bevrijdingspop festival in Haarlem en het jazz festival in Delft. Daarnaast speelde hij al in de bands van onder meer Waylon, Berget Lewis, Roel van Velzen en Ntjam Rosie.

Dit jaar gaat Ruben een nieuwe uitdaging aan bij muziekschool MOZ-Art te Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij kijkt er naar uit om zijn enthousiasme voor trompetspelen over te dragen op de toekomstige leerlingen.

Isabelle Roelofs

Isabelle is op jonge leeftijd begonnen met pianoles en hoornles. De hoorn vond zij zou leuk dat ze op 15 jarige leeftijd werd aangenomen op de havo voor muziek en dans. Na het behalen van haar havo diploma werd ze toegelaten op het Rotterdams conservatorium. Ze studeerde klassiek hoorn bij Bob Stoel en Martin van der Merwe. Hier behaalde zij het diploma ''Bachelor of music''.

Tijdens haar studie heeft Isabelle zich ook gericht op het lesgeven. Ze is dan ook een bevoegd koperdocente. Isabelle geeft les bij stichting MOZ-Art, Caecilia Gouderak en Linfano Linschoten. Haar jongste leerling is 7 en de oudste is 73. Ook heeft ze veel ervaring met het lesgeven aan groepen, en verzorgt ze regelmatig workshops op basisscholen via verschillende muziekverenigingen uit de buurt.

Isabelle heeft tijdens haar studie de Ha-fa-directie minor gedaan. Ook heeft ze stage gelopen als dirigente bij een samenspelgroep, een jeugdorkest en een slagwerkgroep.

Momenteel volgt Isabelle de opleiding docent muziek. Verder treed zij veel op als hoorniste. Bijvoorbeeld in symfonieorkesten, barokensembles en bij de operette, maar ook in harmonie en fanfare orkesten. Daarnaast valt ze af en toe in als dirigente en arrangeert ze veel muziek voor hoornensembles.